fredag den 26. august 2011

Hvidløgsbrød

Fik opskriften af en veninde, for de er bare hammer lækre!

Hvidløgsbrød: 375 g. mel - 25 g. gær - 2 tsk. sukker - 1 tsk.. salt - ca. 2 dl. vand - 60 g. smeltet smør - 2 spsk naturel youghurt (a38 f.eks). 

Opløs gæren i lunken vand og kom alle ingredienser i. 
Rør til dejen er luftig, ælt i ca. 10 min og lad dejen hæve en times tid. 
Rul dejen ud i små boller og tryk dem flade (ca 7 cm i diameter) og læg dem på en bageplade. 
Lad dem hæve i 30 min. Kom dem i ovnen ved 180 (varmluft) og bag i 5-8 min. 
Pensl dem med det samme med hakket persille, smeltet smør og hvidløg. 
Jeg tog 2 fede hvidløg, en klat smeltet smør og en håndfuld persille (hakket godt) og penslede med. MUMS!
Det er vigtigt at de hæver i alt tiden, for at de bliver rigtig gode!




4 kommentarer:

KGaardsted sagde ...

Haps haps!
Dem havde jeg da lige glemt alt om, at jeg skulle afprøve!!

Annesette sagde ...

Og de er bare GODE! Det er bare hammer vigtigt at de får lov at hæve i den tid de skal. Ellers bliver de til så "klatter" ;) Taler af erfaring.

Pille sagde ...

Nøøøj dem tror jeg altså også jeg skal afprøve :-) Altid rart at finde inspiration hos andre bloggere :-)

Helle sagde ...

Skal de pensles med hakket persille, smeltet smør og hvidløg inden du bager dem???