Men dælme ikke i den kønneste version!! Den mørdej drillede mig virkelig meget, men så længe de sager godt, så pyt med udseendet ;)
Opskriften på disse kommer her: (Stammer fra Amo's bagebog)
300g mel
200g smør
100g sukker
1 æg
Mel og sukker kommes i en skål. Kom smøret i, i klumper og smuldr det ud i mel og sukker, indtil der ikke er flere store klumper. Kom ægget i og ælt det til en ensartet masse.
Kom dejen i køleskabet i noget tid, mit stod i en time og drillede alligevel, så vil anbefale at det står længere.
Stik dejen ud i cirkler på ca. 6 cm. i diameter. Kom en kugle af kransekagemasse (jeg kom bare en helt rå marcipankugle i) i midten og fold sidderne op 3 gange.
Bag dem i ovnen ved 180-200 grader i ca. 10 min.
Når de er kølet af, kan du pensle dem med smeltet chokolade under bunden. Også er der serveret!
Jeg ved faktisk ikke hvor mange der kan blive til, for jeg brugte også dejen til andre kager.. Her lavede jeg lige 4 stk. til aftenskaffen (eller bare aftenhyggen ;))
2 kommentarer:
Åh Anne din gavtyv, det er netop dem jeg har tænkt på at lave i morgen :-) Smagte de godt?
Ja, udmærket. Men et godt råd, få dejen kølet helt af! Øj jeg var sur på den dej over det hele tiden var for fedtet og faldt sammen, og havde altså haft det i køleren længere end den halve time som Amo skriver.
Send en kommentar