mandag den 17. oktober 2011

Grahamsboller/flutes

Jeg fandt en opskrift hos Dk-kogebogen.dk på grahamsboller og tænkte at jeg ville forsøge mig med dem, da jeg havde noget gær der skulle bruges nu. Jeg lavede dog lidt om i opskriften, da jeg ikke havde nok smør :)

25g gær
1,5 dl. lunken vand
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
1 æg
130g grahamsmel
230-240g hvedemel (alt efter hvor klistret dejen bliver)
75g Rapsolie

1 æg til at pensle med.

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt salt, sukker og æg. Rør grahamsmelet i og rør godt. Kom olien i. Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet alt efter hvordan dejen bliver. Lad dejen hæve ihvertfald i en halv time.



Form dejen til boller eller flutes (hvis flutes så husk et rids i midten) og lad dem hæve i ca. 20 min.
Sættes i forvarmet ovn ved 200 grader (varmluft) i ca. 12 min.

2 kommentarer:

KGaardsted sagde ...

Mmh, de ser gode ud! :)

Annesette sagde ...

De blev faktisk overraskende gode! :) Hehe..